Mountainbikeparcours langs Haarweg krijgt langzaamaan vorm.

Mountainbikeparcours langs Haarweg krijgt langzaamaan vorm. Interessant nieuws over een nieuw mountainbike parcours in gorinchem. De Stad Gorinchem schreef er het volgende over: 
 

Mountainbikeparcours langs Haarweg krijgt langzaamaan vorm.

GORINCHEM Er is een start gemaakt met de aanleg van het mountainbikeparcours langs de Haarweg in Gorinchem. Aankomende maanden wordt hier gewerkt aan een mountainbikeroute met een lengte van zo'n 1100-1200 meter. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van veel Gorcumse jeugd eindelijk in vervulling. 
 

De nieuwe mountainbike baan aan de Mollenburgse weg vlakbij het Da Vinci college moet in april 2020 af zijn. Maar dan moeten de weergoden geen roet in het eten gooien. De sportclubs Typhoon en Jan van Arkel zijn betrokken bij de plannen, het onderhoud van de baan wordt straks verzorgd door leerlingen van het Da Vinci College. Een voorbeeld van samenwerking tussen sport en onderwijs zoals de gemeente Gorinchem graag ziet.

De Gorcumse jeugd wil al langer een crossbaan. In het verleden werd er veel gecrost op de stadswallen bij De Vijfde Uitgang. Hier ondervonden wandelaars en omwonenden veel overlast van. Bovendien was het slecht voor de stadswal die flink aan gort werd gereden door de waaghalzen. De jeugd werd doorverwezen naar een terrein achter PoGo, maar daar kwam de crossbaan helaas nooit goed uit de verf.

Gorinchem Beweegt zette vervolgens een werkgroep op die de baan gaat realiseren en betrokkenheid van de baan blijft stimuleren. In deze werkgroep zit onder andere een afgevaardigde van Wielerclub Jan van Arckel. De werkgroep overlegt onder andere over het onderhoud en gebruik van de baan. Ook wordt er gekeken naar welke evenementen er op de baan mogelijk zijn. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de wedstrijden van de wintercompetitie van Jan van Arckel in de toekomst op deze baan gaan plaatsvinden.

De gemeente stelt 60.000 euro beschikbaar voor het realiseren van de baan. De helft van het geld komt uit het gemeentelijk rioleringsplan, omdat een flinke hoeveelheid grond (zo'n 5000m3) voor realisatie van de baan gratis op de locatie langs de Mollenburgseweg gestort kan worden. Normaal betaalt de gemeente 6 euro per kuub aan stortingskosten. De andere helft van het totale bedrag komt van Bliek in Actie.

De baan krijgt een tijdelijk karakter. Het bestemmingsplan van het terrein wordt namelijk gewijzigd via een zogeheten kruimelprocedure. Daarom is het nieuwe plan maximaal tien jaar geldig. In die tien jaar wordt er gekeken of het bestemmingsplan definitief kan worden gewijzigd in sport en recreatie.

 
 
Afbeelding 

Bron: De stad gorinchem: https://www.destadgorinchem.nl/sport/overig/320808/mountainbikeparcours-langs-haarweg-krijgt-langzaamaan-vorm-683137