Ventielsoorten

In de fietsenbranche kennen we verschillende soorten ventielen. Het is belangrijk dat u het juiste soort ventiel kiest voor uw fiets.

Kijk voor de zekerheid altijd even welk soort ventiel uw fiets heeft voordat u een binnenband besteld. In onze winkel kunnen we natuurlijk met u meekijken en u adviseren over de juiste ventielsoort.
Zoekt u een bepaalde ventielsoort op onze website ? Gebruik dan de afkortingen zoals te zien op de afbeelding. 

Bestel hier uw binnenband

Over het algemeen kunt u ieder ventiel gebruiken die u maar wilt. Mits u vanuit de fabriek een Frans ventiel heeft. Dan kunt u namelijk enkel een Frans ventiel gebruiken. De diameter van een Frans ventiel is namelijk smaller dan die van een auto/Hollands ventiel.
Het is belangrijk dat uw banden altijd een goede bandenspanning heeft (Meer informatie over bandenspanning). De manier waarop u de band oppompt, en hoe nauwkeurig u de bandenspanning kunt aflezen, is afhankelijk van het soort ventiel.
Wanneer u een Frans of een autoventiel heeft kunt u de bandenspanning aflezen met bepaalde fietspompen. Dit zijn fietspompen met een spanningsmeter erop. Op deze meter kunt u gemakkelijk en snel de huidige bandenspanning aflezen.  Bijvoorbeeld deze:
 
Topeak vloerpomp/baanpomp Joe Blow Max Twinhead


Topeak vloerpomp JoeBlow Max
https://www.vandereijtfietsen.nl/accessoires/pompen/topeak-vloerpomp-joeblow-max


Ondanks dat u met een pomp als deze ook gewoon de Hollandse ventielen kunt oppompen is de bandenspanning die de pomp aangeeft minder nauwkeurig. Controleer in dat geval de spanning altijd even met uw handen door in de buitenband te knijpen. Knijp altijd in de zijkant van de band en niet op het loopvlak! Op het loopvlak zit in sommige banden een dikke anti-leklaag waardoor de band altijd hard zal aanvoelen.