28 Oktober is nationale dag van de fietsverlichting.

28 Oktober is nationale dag van de fietsverlichting.


Een boete voor fietsen zonder licht kost € 55. Best veel geld! Stel dat je op de racefiets hiervoor wordt aangehouden en besluit om door te rijden (want je kunt namelijk heel hard) krijg je er nog eens €100 bij.
Op jouw vlucht rijd je ook nog door rood á € 230 én word je in een woonwijk in volle sprint geflitst met 27km per uur te hard € 358. Het blijkt achteraf dat je je helm niet op had (€90), dat je bij iemand anders té dicht in het wiel gereden hebt (bumperkleven € 260), dat je een sanitaire stop gemaakt hebt á € 180 (wildplassen), dat je een verdrijvingsvlak hebt meegepakt (€230), een gesloten spoorwegovergang hebt doorkruist (€ 230), dat je je ID een dik jaar verlopen is (€ 360) én dat je op een gestolen fiets reed.
Je boete is inmiddels opgelopen tot een dikke € 2000; je moet dan voorkomen en kan zo maar een paar dagen de cel in gaan. Je krijgt vervolgens een strafblad, je baas ontslaat je, je vrouw gaat van je scheiden, je kan je huis niet meer betalen en staat zo maar op straat. Dakloos.

Ons advies: ga dus goed verlicht de fiets op!

Zo moeten de Bovag, Veilig Verkeer Nederland en heel veel fiets- en accessoire merken ook gedacht hebben en daarom introduceren zij de dag van de fietsverlichting. Wij ondersteunen dit natuurlijk! De Lezyne Laser Drive is een compact achterlicht die twee sterke geïntegreerde laserstralen op de grond projecteert. Met deze achterlamp ben je voorzien van soort een eigen fietspad. Hij is waterbestendige en is zo ontworpen dat je ook van de zijkant goed zichtbaar bent. Nog een mooie feature is dat hij ook goed te monteren is op een aerodynamische zadelpen. Geen gedonder met batterijen want de de Laser Drive is via een Micro-USB oplaadbaar. Handig!


Tekst: Thomas Zijlma
Bicycling. (Vrijdag, 27 oktober 2017, 10:44). Dag van fietsverlichting. Via, https://www.bicycling.nl/nieuws/28-oktober-is-nationale-dag-fietsverlichting.htm