In 80 dagen de wereld rond

In 80 dagen de wereld rond

Deze recordfiets uit Heerenveen gaat in 80 dagen de wereld rond
Jan Ligthart en Mieke van Rooijen

De Schot Mark Beaumont begint zaterdag aan zijn recordpoging met een Koga-fiets uit Heerenveen. Daar gaat hij in tachtig dagen de wereld mee rond. De Schot Mark Beaumont begint zaterdag aan zijn recordpoging met een Koga-fiets uit Heerenveen. Daar wil hij in tachtig dagen de wereld mee rondfietsen. IFrame Wil hij dat bereiken dan moet hij in totaal 30.000 kilometer afleggen met de fiets die is gemaakt in Heerenveen. Per dag komt dat neer op een krappe 400 kilometer.

,,In tachtig dagen 30.000 kilometer wegtrappen, dat is niet niks'', vertelt Pieter Jan Rijpstra, commercieel directeur van fietsenmerk Koga.

Hij sponsort de fietser en heeft er vertrouwen in dat de fietser het wereldrecord op zijn naam zet. De fiets waarop Beaumont gaat rijden is volgens Rijpstra licht, stijf en behoorlijk aerodynamisch. Het rijwiel is aangekleed met de Schotse vlag en afbeeldingen van de recordpoging. IC (Z.d.) recordfiets uit Heerenveen gaat in 80 dagen de wereld rond, via http://www.lc.nl/friesland/Video-deze-recordfiets-uit-Heerenveen-gaat-in-80-dagen-de-wereld-rond-22322445.html