Van de Reijt viert feest: 60 jaar

Van de Reijt viert feest: 60 jaar  Van de Reijt Fiets & Lifestyle leeft toe naar een fraai jubileum. Op 5 december van dit jaar mag de beste Gorcumse tweewielerzaak van 2017 maar liefst zestig kaarsjes uitblazen.

Door Tim Hartman
 
Zijn vader en moeder startten met Motorhuis C. Van de Reijt. Nu, zestig jaar later, is de fietsenzaak van John van de Reijt nog altijd een begrip voor heel fietsend Gorinchem. Waar Johns vader in de beginjaren zich met name bezighield met motoren, bleek in de loop de jaren dat de fiets de meest constante factor. De fiets is de basis van het bedrijf gaan vormen. ,,Toen de Kwekelstraat een winkelstraat werd en de verkoop van benzine in de binnenstad werd verboden hebben we afstand genomen van de bromfietsen”, vertelt John, die zelf al van kleins af aan meehielp in de winkel. ,,Die passie zat er meteen in bij mij. Daar hoefde mijn vader niet echt zijn best voor te doen.”
 
Achttien jaar geleden nam John de zaak over van zijn ouders. Sindsdien ontwikkelde de fietswereld zich in sneltreinvaart. ,,Vroeger pakte je staal en ging je lassen. Inmiddels heeft de technologie zijn intrede gedaan. Denk alleen al aan de elektrische fietsen. Het werk is enorm veranderd waardoor we onszelf continu bijscholen.”
 
Van de Reijt Fiets & Lifestyle werd afgelopen jaar voor de tweede keer op rij beloond met de titel ‘beste tweewielerzaak van de gemeente Gorinchem’. Bovendien is Van de Reijt op basis van klantbeoordelingen een vijfsterrenspecialist. Iets waar John erg trots op is. ,,Je moet je blijven ontwikkelen en open blijven staan voor de feedback van mensen.”
 
Van de Reijt Fiets & Lifestyle staat voor hoogstaande fietsen met een kwalitatief goede afwerking. De binding met de klant is heel belangrijk, zo vertelt John. ,,We willen de consument bedienen die met hun fiets een bepaald niveau wil halen. Mensen die zeggen ‘Eindelijk, het is lekker weer, we trekken er op uit’. Dat gevoel, daar willen wij ze in voorzien met een goede fiets. We voelen de wensen aan en blijven constant in interactie. Mensen moeten genieten van de service en de fiets.”
Een passievolle en eerlijke service, daar kan de klant op vertrouwen. ,,Klanten weten precies wat ze wel en niet kunnen verwachten. We verkopen enkel fietsen waarbij we ook uitstekende nazorg kunnen leveren. Mensen kunnen zo altijd lang genieten van hun aankoop.”
 
Nu het mooie weer zijn intrede heeft gedaan in Nederland, zijn ook de mooiste weken voor Van de Reijt begonnen. ,,We hebben nu ook alles voor de fietsvakantie. Van slaapzakken tot gasbrandertjes: voor alles wat mensen nodig hebben, kunnen ze hier terecht. Daarbij leveren we persoonlijk advies met alles do’s en dont’s.”
 
Op 5 december, als de winkel precies zestig jaar bestaat, viert Van de Reijt een verjaardagsfeestje. Hoe? ,,Dat blijft nog eventjes geheim. Maar ik wil uiteraard mijn ouders daarbij betrekken. Het is een mooi jubileum voor de hele familie.”