MTB vignet Utrechtse Heuvelrug

Beschrijving

 

Reserveer nu online: 
In november 2013 hebben Het Utrechts Landschap, Staatsbosbeheer, de wielersportbond Nationale Toerfiets Unie (NFTU) en het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een intentieverklaring ondertekend om gezamenlijk te komen tot een beter en veiliger MTB routenetwerk. Dit enerzijds vanuit het gegeven dat er een grote belangstelling bestaat voor mountainbiken op de Heuvelrug, een gebied dat als zodanig zich er ook goed voor leent. Maar anderzijds ook uit het besef dat de Heuvelrug grote natuur- en cultuurhistorische waarden kent, die beschermt dienen te worden. In samenspraak worden de routes en het netwerk ontwikkeld, waarbij rekening gehouden wordt met de verschillende zoneringen, kwetsbare natuur en overige recreatiestromen.

Bekijk de routes via: 
https://mtb-utrechtseheuvelrug.nl/mtb-routes

Vergunningen:
Voor de aanleg van de nieuwe routes hebben we een kleine subsidie gekregen van de provincie Utrecht. De provincie stelt als voorwaarde dat we de helft van het geld zelf opbrengen. En er is na de aanleg geld nodig voor onderhoud en beheer. Af en toe moet er een machine ingezet worden. Er is gereedschap nodig. Er moeten palen vervangen worden. En we hebben technical trail features (kleine hindernissen) aangelegd en we hebben alle routepalen voorzien van volgnummers, zodat je altijd kunt vertellen waar je bent. Ook als je de weg niet weet en niet bekend bent.

Vrijwilligers
Bij de aanleg, bij het beheer en bij het onderhoud hebben we hulp nodig van vrijwilligers. We hebben de routes in bruikleen gekregen van de terreineigenaren en moeten ze zelf in standhouden. De overheid trekt zich terug, bezuinigt en stelt beperkt budget beschikbaar.
Kosten
Voor al deze extra’s is geld nodig. Net zoals in andere Nationale Parken werken we met een vergunningsvignet.
Het vignet kost 7,50 euro en is een (kalender)jaar geldig op alle routes zoals vermeld op onze route pagina.

Let op, de vignetten zijn alleen te reserveren via de webshop en kunnen alleen worden opgehaald in de winkel. De vignetten worden dus niet verzonden. 

De voorraad kan beperkt zijn. Wilt u zeker zijn dat ze aanwezig zijn ? Bel even naar de winkel. 

MTB vignet Utrechtse Heuvelrug

7,50
Op voorraad in de winkel
Reserveer direct
 
Bevestig reservering

Reserveren nu mogelijk! Het is bij dit model mogelijk om het product te reserveren. Wij nemen dan eerst contact met u op om de juiste specificaties (maten) door te nemen, alvorens wij de bestelling actief maken. Tevens kunnen we u dan gelijk melden wanneer het product voor u gereed staat.

Plaats op verlanglijstje
Vergelijken